Kunststof spuitgietproducten voor vele markten

Home » Producten

Brové Plastics richt zich graag op alle markten. Van consumenten- tot reclamemarkt.
Ook zijn wij heel actief in het produceren van kunststof spuitgietproducten voor de voedsel-, verpakkings-, bouw- en techniek industrie.

Spuitgietbedrijf met BRC Packaging certificaat

In november 2015 hebben we het BRC Packaging certificaat behaald met een AA-status. Dit houdt in dat we aan de hygiëne-norm voor voedselveilig produceren van voedselverpakkingen voldoen. En dan op de hoogst haalbare manier.

Een belangrijk onderdeel voor het behalen van het certificaat is de HACCP gevarenanalyse. Deze afkorting staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Belangrijke pijlers hierbij zijn voedselveiligheid, hygiëne en traceerbaarheid.

Vanaf 2015 behalen we elk jaar opnieuw de certificering met een AA-status.

Consumentenmarkt

We hebben voor deze markt spuitgietmatrijzen laten maken voor kunststof bloempotten, plastic glazen, frisbees en heel veel meer.

Elho international

Kunststof potterie en aanverwante artikelen op het gebied van bloempotten en tuinbenodigdheden voor zowel de retail als de professionele markt. Dit doen wij al 45 jaar voor Elho international uit Tilburg. Elho zorgt er elk jaar weer voor dat men met innovaties komt door middel van marketing. Daarmee heeft Elho een formule waarmee aantoonbaar meer opbrengst per m2 behaald wordt.

Dutch Cups

We maken onbreekbare en meermalig te gebruiken drinkbekers en glazen van Polypropyleen (PP) en Polycarbonaat (PC) voor Dutch Cups. Dutch Cups levert aan diverse bierbrouwers, evenementen en grote clubs in heel Europa.
Bij deze bekers en glazen gebruiken we vaak in-mould labelling (IML).

De Bruin Plantpot

Voor deze groothandelaar produceren we verschillende kweekpotjes van Polypropyleen (PP) regranulaten die uit de reclyclingsstromen van huisafval komen.
We gebruiken infrarood detecteerbare kleuren (terra, licht antraciet, taupe) om er zo voor te zorgen dat deze potjes opnieuw in de regranulaatstroom van vuilsorteercentra terechtkomen.

Regranulaat polypropyleen kan als kunststof spuitgietproduct oneindig gebruikt worden mits het goed gesorteerd en gerecycled wordt.

Overige kunststof spuitgietproducten voor consumenten

De diversiteit aan kunststof spuitgietproducten die we voor de consumentenmarkt maken is enorm. Zo maken we bijvoorbeeld ook:

  • Onderbakken voor Gehu vogelkooien
  • Onderdelen voor een fietsendrager voor campers
  • Huishoudelijke opbergboxen, klapkratten en vuilnisbakken voor het merk Sunware
  • Bekerhouders voor Gio koffie
  • De korf van de HG vochtvanger

Industrie van voedsel en verpakken

SFA Packaging

We produceren voor SFA Packaging ten behoeve van diverse voedingsbakken en kunststof verpakkingen. Voor kunststof spuitgietproducten als verfemmers en botervlootjes maken we gebruik van in-mould labelling (IML).

Voor Ecolab maken we maatschepjes voor zeeppoeder.

Industrie van bouw en techniek

Voor Veeneman, specialist voor bouw en industrie, maken we alle onderdelen voor een nieuw ontworpen kabelhaspel.

Aan Emergya Wind Technologies leveren we onderdelen voor windmolens.

Voor Eurotape maken we kernen om medische tape op te wikkelen. De grondstof hiervan is Polystyreen (PS) en dit wordt gebruikt voor de hardheid.

In opdracht van Nicwi maken we spullen voor in het spoor van Rail pro. Dit zijn oplossingen voor het verkorten van de arbeidstijd bij het aanleggen van spoorrails.

Voor de Technische Unie maken we een stofkapje voor inbouwdozen met de afdruk TU erin.

Voor Rail Pro maken we onderdelen voor in het spoor zoals trillingsdemperplaatjes.

Reclamemarkt

Voor Van Helden reclamegeschenken maken we frisbees, koelboxen en aanverwante promotieproducten die zij gebruiken voor de reclame-industrie.

Coolbox voor Coca Cola

In samenwerking met ADM Promotions produceerden wij 80.000 Coca Cola Coolboxen met een jaren 60-look. Dit traject startte in december en in mei stonden de boxen al bij diverse supermarktketens. Binnen enkele dagen waren alle boxen in Nederland uitverkocht.

We hebben de grootste onderdelen tegelijk in productie genomen om deze snelheid te realiseren. De coolbox heeft een binnen- en buitenbak en een binnen- en buitendeur. Aan de buitenbak monterden we een hengsel en in de deur werden later het logo en de sluiting geklikt. Daarna plaatsten wij een koelelement en een sixpack Coca Cola.
De Coca Cola Company heeft voor deze actie 480.000 blikjes bij ons aangeleverd.

Deze Coca Cola Coolbox laat zien dat Brové Plastics ook een specialist is op het gebied van samenstellen, assembleren en verpakken van producten.

Star Wars koffertje

Met een Engels reclamebureau ontwikkelden wij voor toenmalig telefoonprovider Orange een hip Star Wars koffertje. In het koffertje werden een Nokia telefoon tezamen met leuke Star Wars attributen verkocht.
In verband met het uitkomen van een nieuwe Star Wars film was het koffertje een groot succes.

Na het tekenen in 3D en het laten maken van matrijzen, maakten we zelf  het hengsel en scharnierpennetjes. We moesten de twee delen tegelijk produceren en meteen in elkaar zetten.
Omdat de klant gekozen had voor zwart hoogglans ABS grondstof, produceerden we met fluwelen handschoenen aan om het gevaar op krassen te voorkomen.

Samenwerking bij kunststof spuitgietproducten

Voor Van Helden reclamegeschenken maken we frisbees, koelboxen en aanverwante promotieproducten die zij gebruiken voor de reclame-industrie.

Wij worden regelmatig ingezet door collega spuitgietbedrijven die zelf capaciteit tekort komen of omdat onze machines beter aansluiten bij de productie. Het gaat hierbij vaak om technische onderdelen, onderdelen van grotere producten, kratten of containers.

Bedrijven waar wij veel voor produceren zijn Schoeller Allibert uit Hardenberg, SFA Packaging uit Middelharnis, Nutripack uit Oss,  Hollart plastic groep en Bato plastics

Kunststof spuitgietproducten voor uw markt?

Graag zijn we u van dienst met kunststof spuitgietproducten voor uw markt. We denken actief mee over uw productidee. Neem gerust contact met ons op. Dit kan door te bellen naar 030 6038107 of door hieronder uw gegevens in te vullen.