Kunststof spuitgieten met klasse

Home » Kunststof spuitgieten

Bent u benieuwd hoe uw zorgvuldig uitgedachte product tot leven komt?

Ons kunststof spuitgieten verloopt volgens een ingenieus productieproces. Als betrouwbare partner hebben wij inmiddels vijfenveertig jaar ervaring in het kunststof spuitgieten voor verschillende markten.

Brové Products vertelt u graag meer over kunststof spuitgieten, onze machines en matrijzen en hoe we samen met u van een idee tot het gewenste eindproduct komen.

Kunststof spuitgieten: Wat is het?

In een cilinder wordt kunststof granulaat verwarmd en door een schroef via een kleine spuitopening in een spuitgiet matrijs geperst.

Als de matrijs gekoeld is, wordt het product uit de geopende matrijs gedrukt. Een robot pakt het product op en met een gesloten matrijs begint het proces opnieuw. Met kunststof spuitgieten is het mogelijk om in korte tijd een groot aantal producten te produceren zonder vormafwijking. Met spuitgieten is het mogelijk om elke gewenste vorm te maken. Maar ook is het mogelijk om vormdelen te produceren. Het kunststof spuitgieten doen we met verschillende spuitgietmachines, waarmee verschillende kunststof soorten kunnen worden gebruikt. Bestaat een product uit verschillende onderdelen? Dan is het ook mogelijk om de verschillende kunststof vormdelen te gieten en te assembleren.

Voordelen van kunststof spuitgieten

  • Flexibiliteit in productieomvang
  • Spuitgieten in elke denkbare vorm
  • Lage productiekosten
  • Hoogwaardige producten
  • In vijf weken van idee tot product
400px-Injection_moulding_process1

Spuitgietmachines voor kunststof spuitgieten

Wij hebben 22 machines in alle maten waarmee we vele  markten bedienen. Machines met een sluitkracht van tachtig tot achthonderd ton.
Continu vervangen wij spuitgietmachines voor de optimalisatie van snelheid en energiezuinigheid.

Spuitgietmatrijzen voor kunststof spuitgieten

In de afgelopen 45 jaar hebben we ruim vierhonderd matrijzen laten maken voor uiteenlopende producten. We denken graag mee over uw productidee en beoordelen of het maken van een matrijs haalbaar is.

 

Grondstoffen voor kunststof spuitgieten

Wij selecteren heel nauwkeurig de beste grondstof voor uw product.
De meest gebruikte grondstof bij kunststof spuitgieten is Polypropylene. Graag geven we u een overzicht van alle grondstoffen die we gebruiken.