Spuitgietproces voor uw product

Home » Kunststof spuitgieten » Spuitgietproces

Heeft u een mooi productidee voor uw markt of industrie?
Bent u benieuwd of dit idee te realiseren is?

Brové Products denkt graag met u mee. Door onze 45 jaar ervaring is er in ons spuitgietproces veel mogelijk.

Spuitgietproces van idee tot productie

U kunt gedurende het spuitgietproces rekenen op goede begeleiding. We denken mee over het einddoel en beoordelen de functie van het eindproduct. Vervolgens stellen we specifieke productspecificaties vast waarna het ontwerp, het materiaal en het productieproces ter sprake komen.

Bij een productidee is het belangrijk om samen na te gaan wie de eindgebruiker is en onder welke omstandigheden het product gebruikt gaat worden. Dit is zeer bepalend voor de keuze van de grondstof.

Het laten maken van een matrijs

Als dit alles uitgewerkt is, wordt er eerst een 3D-tekening en 3D-print gemaakt en vervolgens een spuitgietmatrijs besteld.
Met de matrijs op de spuitgietmachine gaan we eerst proefspuiten om te kijken of de matrijs nog geoptimaliseerd moet worden.
Samen beoordelen wij het testresultaat alvorens we overgaan tot productie.

Omar

Spuitgietproces in werking

Om uw product te vormen, wordt in een cilinder kunststof granulaat verwarmd en door een schroef via een kleine spuitopening in de matrijs geperst.

Als de matrijs gekoeld is, wordt uw product uit de geopende matrijs gedrukt. Een robot pakt uw product op en met een gesloten matrijs begint het spuitgietproces opnieuw.

400px-Injection_moulding_process1

Onze begeleiding in zes stappen

In zes concrete stappen weet u wat er nodig is om uw productidee te verwezenlijken:

1.  Prijsindicatie voor een matrijs

Op basis van uw idee geven wij een indicatie voor het laten maken van een spuitgietmatrijs en de stukprijs. Aan de hand hiervan wordt gekeken of we verder kunnen naar stap 2.

2.  Maken van een 3D-tekening

Onze technisch tekenaar maakt voor uw idee een gedetailleerde 3D- tekening waarin alles is opgenomen. Er wordt goed gekeken of het spuitgietproces mogelijk is.

3. 3D-printen van het artikel

Met onze 3D-printer maken we een realistisch prototype van het ontwerp op de 3D-tekening. Uw product komt al echt tot leven en u kunt aangeven of het is wat u wenst.

4. Offerte voor matrijs in het spuitgietproces

In deze stap doen we u een passende offerte voor uw spuitgietmatrijs.
We hebben nauwe samenwerkingen met matrijzenfabrikanten en meestal kunnen we binnen vijf weken al starten met de productie.

5. Offerte van een stukprijs

Omdat wij zeven dagen per week, 24 uur per dag produceren, kunnen we aantrekkelijke prijzen hanteren. In deze stap krijgt u een offerte voor de stukprijs.

6. De productie wordt opgestart

Door ons soepel lopende proces zorgen we ervoor dat u nooit zonder voorraad komt te zitten.

Matrijs-cap-03

Vragen over ons spuitgietproces?

Neem gewoon contact met ons op. Dit kan door te bellen naar 030 6038107 of door uw gegevens in te vullen.

Rob-en-Robert1