Wat is spuitgieten

Home » Van idee tot eindproduct

Wij begeleiden u van idee tot eindproduct. Allereerst beoordelen wij de functie van het eindproduct en stellen samen met u als opdrachtgever de specifieke productspecificaties vast. In dit proces komen het ontwerp, het materiaal en het hele productieproces aan de orde. Wie zijn de eindgebruikers? Onder welke omstandigheden zal uw product gebruikt worden? Elk detail is dan van belang.

Ook de matrijs vraagt de nodige aandacht, een matrijs laten maken is immers een behoorlijke investering. Bij een verantwoorde keuze kunnen wij u adviseren vanuit een ervaring van vele jaren.

Nadat uw matrijs geproduceerd is gaan we proefspuiten. Dit is bedoeld om te testen en waar nodig de matrijs te optimaliseren. Uiteindelijk beoordelen wij samen met u het testresultaat. Daarna wordt overgegaan tot productie.

Omar

Processtap

(1) Schot voor de Boeg: bij het schot voor de boeg wordt er een inductieve prijs afgegeven voor het maken van een matrijs en voor de stukprijs. Op dat moment wordt er besloten om al dan nIet verder te gaan met de volgende stap in het proces.

(2) Het laten maken van een 3D tekening. Technisch tekenen is een vak, een product in 3D tekenen en vervolgens beoordelen of het ontwerp geschikt is om te kunnen spuitgieten, vraagt vakmanschap.

(3) Het printen van het artikel door een 3D printer. Na het maken van een 3D tekening is het (zonder het maken van een matrijs) tegenwoordig mogelijk om een realistisch prototype te maken en komt een product al tot leven.

(4) Het aanvragen vanuit de 3D tekening van een offerte van een matrijs. Goed gereedschap is het halve werk. We hebben meerdere partners bij het maken van matrijzen, maar wat voorop moet staan is kwaliteit en vaak ook snelheid. Zo is het mogelijk om al binnen 5 weken een eenvoudig product in productie te kunnen hebben.

(5) Het offreren van een stukprijs. Omdat wij 7 dagen per week, 24 uur per dag produceren, kunnen we aantrekkelijke prijzen hanteren.

Matrijs-cap-03

Meer informatie

Wilt u meer infomatie wat ons bedrijf voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Rob-en-Robert1